Hvilken restaurant var du på sist ?

Her kommer del 1, fra mars + halve april.
Del 2. Halve april + halve mai.

Tataki (Ski)

Ble sommerruller til forrett og pad thai til hovedrett. Nydelig og rimelig.

Terningkast 5

-

Alibaba Stovner (Oslo)

Bedre enn sist. Ble en beyti döner. Elsker tyrkisk. Også relativt rimelig til mengden mat man får.

Terningkast 4+

-

Feniqia Barcode (Oslo)

Altså, dette må være min nye favorittrestaurant. Rimelig er det ikke, men nyyyydelig libanesisk mat. Jeg er som Joey - who doesn't share food. Men det kan man gjøre her. ELSK!

Klink terningkast 6

-

Five Guys Bull Ring (Birmingham)

Burgeren er helt ok - men friesen og milkshaken er nydelig. Relativt dyrt for å være fast food, men verdt det.

Terningkast 4+

-

Damascena (Birmingham)

Nydelig café/brunsj sted med mange herlige retter. Kul atmosfære og god mat!

Terningkast 4+

-

Rudy's Brindley Place (Birmingham)

Dette må være den beste pizzaen jeg har smakt! Jeg skal definitivt tilbake neste gang jeg er i the UK. Har bare et råd: Dra! OBS: Høy musikk gjør at det er vanskelig å prate med den du drar sammen med. Men pizzaen er verdt det!

Terningkast 5+

-

Café Soya (Birmingham)

Nydelig vietnamesisk mat til en rimelig penge. Det ble mini vegetar vårruller til forrett og en deilig (og stor) porsjon stekt ris med biff til hovedrett. OBS: Her kan du kun betale kontant!

Terningkast 5

-

Nando's Bayswater (London)

Som alle i Love Island UK elsker jeg Nando's. Selv om jeg ikke spiser kylling. Mye god vegetar, og de beste beste friesene med peri peri krydder.

Terningkast 5
 
giphy.webp
 
Del 2. Halve april + halve mai.
Del 3. Halve mai frem til denne uken.

Nydalen Bryggeri & Spiseri (Oslo)

Burger og fries. Helt greit, men billig var det ikke. Men kule lokaler trekker noe opp.

Terningkast 3+

-

Royal India (Hamar)

Nydelig indisk mat - det ble en palak paneer og garlic naan.

Terningkast 5

-

Graffi Solsiden (Trondheim)

Ikke like bra som det pleier å være. Ble en helt ok biff sandwich og cheese fries. Men litt skuffet i forhold til hva jeg pleier å være. Ikke hadde de tacosene lenger heller.

Terningkast 4

-

Goulash & Langosh Bar (Budapest)

I en helg med Champions League final4-håndball ble det en tur til dette stedet både før kampene (på fredag) og etter kampene (mandag). Nydelig tradisjonell ungarsk mat. Ble både gulasj og lángos. Gulasjen var kanskje litt liten porsjon, og litt for "suppete". Men til gjengjeld var lángos (original med ost, rømme og hvitløk) med bacon helt nydelig, gedigen og veldig mettende (alt annet enn de pittesmå du får på Bistro Budapest i Oslo). Pluss også for god hjemmelaget iste.

Terningkast 5

-

Sumo Karl Johan (Oslo)

Tror jeg må slutte å gå på Sumo. Har vært veldig skuffende siden aller første gang da jeg var på en i Bergen for flere år siden. Ble en helt ok vegetar stekt ris (hva er greia med at nesten alle rettene kun fås i vegetar, kylling eller scampi? Nada biff eller svin). De andre rettene med biff er ganske dyre. Ble også en helt nydelig dessert til den nette sum av 199. Ble nesten ruinert. Neida. Joda.

Terningkast 3

-

Solheimshagen Restaurant (Lillestrøm)

Superkoselig lite sted, gjemt litt bort på et hjørne. Serverer kinesisk og thai-inspirerte retter. Relativt billig, selv om jeg kjørte på med både vårrull til forrett, biff satay i peanøttsaus til hovedrett og banansplitt til dessert. Men god mat, og god verdi for pengene. En hidden gem!

Terningkast 5
 
Sjøflyhavna til lunsj. Roastbiffsmørrbrød, og kjørte en en alkoholfri Kronenbourg Blanc i glasset. En slags pavlova til dessert.
 
Feniqia Barcode (Oslo)

Altså, dette må være min nye favorittrestaurant. Rimelig er det ikke, men nyyyydelig libanesisk mat. Jeg er som Joey - who doesn't share food. Men det kan man gjøre her. ELSK!

Klink terningkast 6
Da har de hevet seg siden jeg var der. Jeg var først på Feniqia i Lillestrøm, og var kjempefornøyd. Ble skuffet etter påfølgende besøk i Oslo.
Men slikt er vel ikke helt uvanlig. Det er forskjellige folk på jobb, og derfor vil også resultatet svinge.
 
Da har de hevet seg siden jeg var der. Jeg var først på Feniqia i Lillestrøm, og var kjempefornøyd. Ble skuffet etter påfølgende besøk i Oslo.
Men slikt er vel ikke helt uvanlig. Det er forskjellige folk på jobb, og derfor vil også resultatet svinge.
Jeg har motsatt opplevelse. Første gang var jeg på den i Lillestrøm. Ikke bra. Men vært veldig fornøyd med de to gangene jeg har vært på den i Oslo.
 
Har vært en tur i Malta igjen, noen pliktløp får man her i livet enten man vil eller ikke. Og ja, jeg er klar over at Malta har restauranter med stjerner, men ikke der vi holder til, og jeg er for lat til å planlegge lang tid i forkant, og så gidder jeg ikke å bruke tid til å farte hit og dit når jeg bare har 5 dager. Det klarte å glippe ut av meg på en lokal pub at jeg ikke er særlig glad i steder som har 200 retter på menyen, og jeg regna med å få bank, men så viste det seg at de var helt enig med meg.

Uansett, dersom du forviller deg til Buggiba så er det en eneste restaurant som gjelder, og det er Ta' Pawla. Her har du faktisk mennesker som bryr seg om mat. Maltetisk mat er jo en kombinasjon av påvirkning fra både europeisk og afrikansk kultur.

Spiste nasjonalretten kanin, lokale pølser. Og så er det litt forfriskende at man kan spise foie gras. Uansett. Ikke dra hit for maten. Det er 600 000 fastboende, de må servere 6 millioner turister og de de italienske vil ha pasta og de engelske burger og fries.
 
Et lite utvalg av steder jeg har vært innom.

Bastible (Dublin) - Dette er min type Michelinstjerne-restaurant. Nedpå, knallgod vinmeny og gode råvarer. Kan varmt anbefales om man er i strøket.

Hyde - Stakk dit på en onsdag for å prøve treretteren og den skuffet ikke. Fint alternativ om man er keen på et relativt billig måltid på høyt nivå.

Selma (Køben) - Jeg stemte for klassiske smørrebrød, frua stemte på noe litt mer fancy, så Selma it is/was. Knallgodt. Var vel innom 6-7 forskjellige smørbrød koblet med noen nydelige akevitt.

Lutlaget - Skal ikke si noe om maten der ettersom jeg ikke har prøvd den - med unntak av rundstykket med skinke og ost som er godt, men ikke helt der oppe med andre steder som har kastet seg på BMO-trenden). Men stedet er verdt turen for bakeverkene sine. Den sitronkaka? Nam ass.
 
Olivia Eger (Oslo)

Med Olivia vet du hva du får. Ble en focaccia til forrett og en pizza parma til hovedrett. Godt og enkelt. Litt dårlig service, da det var mye folk og vi måtte vente lenge på å få bestilt.

Terningkast 4
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp