Folkeskikk/bordskikk ifm. ost og smør

Skal man bare hive alle hundre pakkene rett i søpla?
Mellomleggene er av hard plast? Men likevel plast.

Og ja det var sant, jeg er for fjong til å kjøpe vanlige oster i disken hos Coop, Remi og Kiwi. Husholdersken til fru Holmenkollen sendes til Fromageriet titt og ofte. Her ute i provinsen er det mere peasantisk, men det er mulig å benytte seg av Ostehuset eller nederlandske osteselgere på torvet. Sistnevnte gir ut vindusskraper som er formet som osteskiver. Så fiffig, men også de er av plast.
 
Mellomleggene er av hard plast? Men likevel plast.

Og ja det var sant, jeg er for fjong til å kjøpe vanlige oster i disken hos Coop, Remi og Kiwi. Husholdersken til fru Holmenkollen sendes til Fromageriet titt og ofte. Her ute i provinsen er det mere peasantisk, men det er mulig å benytte seg av Ostehuset eller nederlandske osteselgere på torvet. Sistnevnte gir ut vindusskraper som er formet som osteskiver. Så fiffig, men også de er av plast.
Nydelig!
Igjen får man formode at plasten er 'food safe-.
Men at slikt ikke benyttes i de kretser......
enda lenger ned i segmentene har man jo de blasse-geå-gjennomsiktige vinylhanskene fra Biltema. Der er en food safe-variant, og den er BLÅ.
 
Kan man fornemme odøren fra Fromageriet i Oslo, utenfor inngangen?

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Jeg har store problemer med det svigerfamilien min gjør ved frokostbordet.

De legger frem én kniv til hver og den skal brukes til ALT.

Jeg fatter det ikke. Når de er på besøk hos oss legger jeg frem kniver og skjeer til alt det vi setter frem, men de barbarene bare graver nedi det ene pålegget etter det andre med samme kniv.

Samme når vi serverer middag. F.eks lasagne. Da spiser de med kniv og gaffel og smeller kniven de spiser med nedi smørpakka Nor de skal smøre loffen. Selv om jeg har lagt frem en blank og fin kniv ved smøret.

Jeg får noia av det der. Så når de drar hjem ryker hele helvetesmakta i søpla og jeg kjøper nytt.

Åpner en smørpakke og det er det litt rosa fra rødbetsalat og litt rødoransje fra lasagne. I’m not eating that shit.
 
Greier seg vel å skrape av det lyserøde? Hvis ikke hele smøret har blitt kontaminert av denne barbarfamilien. Hvilken stamme tilhører de?

Nei, det smøret ryker i søpla så snart de er ute av døra. Jeg syns det er heslig.
 
Ost nytes best på samme måte som epler. Brød/smør kun unødvendig staffasje. Kan få noen rare blikk når man legger den tilbake dog
 
Jeg har store problemer med det svigerfamilien min gjør ved frokostbordet.

De legger frem én kniv til hver og den skal brukes til ALT.

Jeg fatter det ikke. Når de er på besøk hos oss legger jeg frem kniver og skjeer til alt det vi setter frem, men de barbarene bare graver nedi det ene pålegget etter det andre med samme kniv.

Samme når vi serverer middag. F.eks lasagne. Da spiser de med kniv og gaffel og smeller kniven de spiser med nedi smørpakka Nor de skal smøre loffen. Selv om jeg har lagt frem en blank og fin kniv ved smøret.

Jeg får noia av det der. Så når de drar hjem ryker hele helvetesmakta i søpla og jeg kjøper nytt.

Åpner en smørpakke og det er det litt rosa fra rødbetsalat og litt rødoransje fra lasagne. I’m not eating that shit.
Er svigerfamilien oppvokst ute i skogen eller noe sånn? Evt vært farende fant før?

Dersom en bruker middagskniven sin i smøret så risikerer man jo ikke bare mat fra middagstallerken oppi smøret, men også spytt og gugge i tilfelle kniven har vært borti gaffelen.
 
Eh.... dette siste skjønner jeg ikke helt. På restaurant får man jo smør i en skål til felles benyttelse, og det følger jo ikke med noen egen kniv der. Hver og en bruker sin egen kniv.
 
Ellers er jo det en fordel å bo alene og stor sett spise alene. Da slipper man å irritere seg over andre.

Husker at min mor alltid var irritert på at far skulle "stryke smøret" i stedet for å ta biter. Han synes smøret så finere ut etter å ha forsynt seg dersom overflaten var jevnt strøket, mens mor vel mente at det så grisete ut at man hadde smurt kniven over det hele for å glatte ut smøret, i stedet for bare ta en snei/klatt. Jeg tenderer til å være enig i at det er bedre å ta en snei i et klart kutt, og ikke stryke over hele flaten med egen kniv.
 
Jeg har store problemer med det svigerfamilien min gjør ved frokostbordet.

De legger frem én kniv til hver og den skal brukes til ALT.

Jeg fatter det ikke. Når de er på besøk hos oss legger jeg frem kniver og skjeer til alt det vi setter frem, men de barbarene bare graver nedi det ene pålegget etter det andre med samme kniv.

Samme når vi serverer middag. F.eks lasagne. Da spiser de med kniv og gaffel og smeller kniven de spiser med nedi smørpakka Nor de skal smøre loffen. Selv om jeg har lagt frem en blank og fin kniv ved smøret.

Jeg får noia av det der. Så når de drar hjem ryker hele helvetesmakta i søpla og jeg kjøper nytt.

Åpner en smørpakke og det er det litt rosa fra rødbetsalat og litt rødoransje fra lasagne. I’m not eating that shit.
Det gjør kanskje slik fordi de selv vil ha minst mulig oppvask og mener at også du fortjener minst mulig oppvask?
 
Jeg har store problemer med det svigerfamilien min gjør ved frokostbordet.

De legger frem én kniv til hver og den skal brukes til ALT.

Jeg fatter det ikke. Når de er på besøk hos oss legger jeg frem kniver og skjeer til alt det vi setter frem, men de barbarene bare graver nedi det ene pålegget etter det andre med samme kniv.

Samme når vi serverer middag. F.eks lasagne. Da spiser de med kniv og gaffel og smeller kniven de spiser med nedi smørpakka Nor de skal smøre loffen. Selv om jeg har lagt frem en blank og fin kniv ved smøret.

Jeg får noia av det der. Så når de drar hjem ryker hele helvetesmakta i søpla og jeg kjøper nytt.

Åpner en smørpakke og det er det litt rosa fra rødbetsalat og litt rødoransje fra lasagne. I’m not eating that shit.
Er din kone fra en eller annen øde øy i sydhavet eller i tjukkeste jungelen i Borneo?
Hadde fått helt noia av det der.
 
Er din kone fra en eller annen øde øy i sydhavet eller i tjukkeste jungelen i Borneo?
Hadde fått helt noia av det der.
De er fra bøgda ja. Det er de. En sunnmøring og en gudbrandsdøl.

Og jeg får noia ja. Jeg har funnet en løsning da. De liker ikke aioli, så når de er her så kjøper jeg en boks aioli jeg får ha for meg sjøl.
 
De er fra bøgda ja. Det er de. En sunnmøring og en gudbrandsdøl.

Og jeg får noia ja. Jeg har funnet en løsning da. De liker ikke aioli, så når de er her så kjøper jeg en boks aioli jeg får ha for meg sjøl.
Vokst opp på bygda sjæl men her var det samme opplegget som du kjører Inkludert ostehøvel, skal ikke ha noen kross kontamering av ostehøvel som har vært brukt på brunost skal faen meg ikke brukes på gulosten etterpå.
Tror jeg hadde kjøpt kun tubepålegg om jeg hadde hatt slike på besøk.
 
Oppvaskmaskinen tåler masse bestikk 😂
Skal vi våge oss inn på hele oppvaskmaskinkrangelen også?
Erfaringen her tilsier at Miele med viftetørking og AutoOpen er meget veldesignet.
Og man bruker separat Sun pulver og skyllemiddel, ikke tabletter.
Og slitesterke kopper/tallerker med ytre lakkbelegg. Ikke plastting.
Bestikk av Hardanger og Norstål etc.

 

Tråder du følger

Tilbake
Topp