Restauranter som sliter og legges ned

Lett å kjenne seg igjen i det du skriver her i alle fall. Jeg har flere venner som helt klart har kuttet ned på disse kostnadene som en direkte konsekvens av inflasjon og renteøkning. Samtidig rammer jo kostnadsøkningene også restaurantbransjen, matprisene har jo gått i været, som gjør at prisene på å spise ute faktisk har økt betydelig mer enn den generelle inflasjonen. Høyere restaurantpriser kombinert med at folks privatøkonomi er mer presset, må jo nødvendigvis føre til lavere besøk og ditto marginer for mange aktører i bransjen. Spørsmålet er hvordan dette kommer til å påvirke utviklingen i restaurantmarkedet i Oslo, som jo virkelig har utviklet seg kontinuerlig i en positiv retning de siste 15-20 årene.
I en bransje som lever av samfunnets overskuddsfløte så kan det sikkert være greit å rydde opp litt i noen-og-ørten burgerkonsepter og mathall-opplegg som er temmelig mediokre.

Det er noen ganger når man går gjennom en vilkårlig by her til lands og ser på en del restaurantkonsepter at en nesten må klype seg i armen for alskens tullegeskjefter som har klart å starte opp i en økonomi hvor man har levd i en boble så altfor lenge. Restaurant- og utelivsbransjen er nok den bransjen vi kan ofre mest i for at vi skal kunne redde resten av arbeidslivet.
 
I en bransje som lever av samfunnets overskuddsfløte så kan det sikkert være greit å rydde opp litt i noen-og-ørten burgerkonsepter og mathall-opplegg som er temmelig mediokre.

Det er noen ganger når man går gjennom en vilkårlig by her til lands og ser på en del restaurantkonsepter at en nesten må klype seg i armen for alskens tullegeskjefter som har klart å starte opp i en økonomi hvor man har levd i en boble så altfor lenge. Restaurant- og utelivsbransjen er nok den bransjen vi kan ofre mest i for at vi skal kunne redde resten av arbeidslivet.
Greit nok, men for oss som bor i disse byene, er det med på å gi byen liv og sjel på en helt annen måte enn tidligere. Selv om det for hver "diamant" finnes mye gråstein, så er det ikke sånn at det bare er "diamantene" som overlever. Tvertimot blir det kanskje mindre plass til eksperimentering og alternative konsepter og mer "burgersjapper" og Egon om bransjen som helhet går dårligere.
 
Og denne vinteren tror jeg virkelig mange vil få merke det. Jeg er mest bekymret for at Olympen ikke klarer seg, for det er en favoritt.

Lompa har vel nå gått konkurs så mange ganger at den virker alltids komme tilbake. Ellers er vel problemet der i stor grad noen har brukt for mye penger på oppussing og lignende. Det problemet forsvinner etterhvert når ny eier overtar og kan få lokalet på billigsalg. ;p
 
Greit nok, men for oss som bor i disse byene, er det med på å gi byen liv og sjel på en helt annen måte enn tidligere. Selv om det for hver "diamant" finnes mye gråstein, så er det ikke sånn at det bare er "diamantene" som overlever. Tvertimot blir det kanskje mindre plass til eksperimentering og alternative konsepter og mer "burgersjapper" og Egon om bransjen som helhet går dårligere.
Ja, endel av konseptene med litt mer sjel har en tendens til å bli de først som sliter. Derimot hører man aldri om en Egon som går konkurs...
 
Ja, endel av konseptene med litt mer sjel har en tendens til å bli de først som sliter. Derimot hører man aldri om en Egon som går konkurs...
Egon går aldri konkurs fordi det er der så jævla mange går og spiser fordi de er redde for å prøve noe nytt. Ingenting i helvete skriker basic bitch som å spise på Egon. Og det rare er at itillegg til at maten der er så terningkast 2- som du får det så er det jo på langt nær billig også. Folk tror av en eller annen grunn at det er noe det ikke er. Egon er bare en tristesse
 
Egon går aldri konkurs fordi det er der så jævla mange går og spiser fordi de er redde for å prøve noe nytt. Ingenting i helvete skriker basic bitch som å spise på Egon. Og det rare er at itillegg til at maten der er så terningkast 2- som du får det så er det jo på langt nær billig også. Folk tror av en eller annen grunn at det er noe det ikke er. Egon er bare en tristesse
Hehe. Jeg husker jeg gikk en tur på Karl Johan en formiddag under koronaen. De fleste av Oslos spisesteder hadde åpnet og det var mer enn nok av bord overalt, men det ene spisestedet hvor folk faktisk sto i kø for å komme inn var på Egon. Og det var ikke en liten kø heller, den strakk seg langt utenfor inngangsdøren.
 
Egon går aldri konkurs fordi det er der så jævla mange går og spiser fordi de er redde for å prøve noe nytt. Ingenting i helvete skriker basic bitch som å spise på Egon. Og det rare er at itillegg til at maten der er så terningkast 2- som du får det så er det jo på langt nær billig også. Folk tror av en eller annen grunn at det er noe det ikke er. Egon er bare en tristesse
Jeg er ville nok vært ørlite snillere og gitt dem terningkast 3 på mat. Noe som ville vært helt greit om de var 20-30 % billigere enn de faktisk er. Da ville komboen ok mat til en moderat pris på gode lokasjoner vært akseptabel kombo. Men kromatkvalitet til (iallfall nesten) high-end restaurantpriser er ikke innafor.
 
Hehe. Jeg husker jeg gikk en tur på Karl Johan en formiddag under koronaen. De fleste av Oslos spisesteder hadde åpnet og det var mer enn nok av bord overalt, men det ene spisestedet hvor folk faktisk sto i kø for å komme inn var på Egon. Og det var ikke en liten kø heller, den strakk seg langt utenfor inngangsdøren.
Heldigvis ikke slik alle plasser. En kompis var i Tr.heim for noen år siden og ringte meg på lørdag ettermiddag om jeg ville være med ut og spise før han kjørte hjemover igjen. Vi gikk langs rekken av restauranter på Soldsiden i Trondheim og var innom en etter en, men de var alle fullbooket. Unntatt Egon og Peppes.
 
Da var det game over her. Vt ikke hvor stort tap det er, vakkert sted, men jeg må innrømme at denne buffeten deres var ganske stusselig når jeg var der.

 
Da var det game over her. Vt ikke hvor stort tap det er, vakkert sted, men jeg må innrømme at denne buffeten deres var ganske stusselig når jeg var der.

Ganske stusselig - det var snilt sagt. Var der en gang med jobben. Hadde jo litt forventinger, men det var stort sett oppstykka rå grønnsaker, noe fryktelig tørt kjøtt og noen store reker som var vanskelig å spise. Mye elendig kritkkk på Tripadvisor også, som pekte på det samme... Dessuten arrogant eier og dyr vin og stort sett dårlig, bortsett fra stedet ellers, med beliggenhet osv.
 
Jamie Olivers restauranter sliter og legges ned hører jeg. Jeg trodde på han som ungdom, men har skjønt i ettertid at han hadde litt for stor selvtillit

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
At to engelskmenn er de mest kjente kokkene i verden er tragikomisk. Engelskmenn har ikke peiling på mat.

Gjør dere selv en tjeneste og hør aldri på disse gutta. Så en video fra Ramsay her en dagen hvor han mente man skulle ha olivenolje når man kokte pasta. Mannen er jo ikke frisk!

Olivier presterte å lage en bolognese uten salt.

Kan gråte av mindre.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp