- 8 Jul 2023
- 9.469
I en bransje som lever av samfunnets overskuddsfløte så kan det sikkert være greit å rydde opp litt i noen-og-ørten burgerkonsepter og mathall-opplegg som er temmelig mediokre.Lett å kjenne seg igjen i det du skriver her i alle fall. Jeg har flere venner som helt klart har kuttet ned på disse kostnadene som en direkte konsekvens av inflasjon og renteøkning. Samtidig rammer jo kostnadsøkningene også restaurantbransjen, matprisene har jo gått i været, som gjør at prisene på å spise ute faktisk har økt betydelig mer enn den generelle inflasjonen. Høyere restaurantpriser kombinert med at folks privatøkonomi er mer presset, må jo nødvendigvis føre til lavere besøk og ditto marginer for mange aktører i bransjen. Spørsmålet er hvordan dette kommer til å påvirke utviklingen i restaurantmarkedet i Oslo, som jo virkelig har utviklet seg kontinuerlig i en positiv retning de siste 15-20 årene.
Det er noen ganger når man går gjennom en vilkårlig by her til lands og ser på en del restaurantkonsepter at en nesten må klype seg i armen for alskens tullegeskjefter som har klart å starte opp i en økonomi hvor man har levd i en boble så altfor lenge. Restaurant- og utelivsbransjen er nok den bransjen vi kan ofre mest i for at vi skal kunne redde resten av arbeidslivet.