Hva skjer i Israel?

Og hva har dette med noe som helst med IDFs opptreden og derav mitt innlegg? Eller er det slik at med mangelen på argument må man trekke inn den andre siden?
Eksempler som viser hvilken side som feirer terror, drap, voldtekt og tortur mot sivile. Hvis det var det dere var sjokkerte over. Litt verre enn dette bildet det ble linket til. Jeg tror det finnes ukrainske soldater som har tatt bilder fra fronten de og med forskjellig type humør, jeg vet ikke om det er "så smakløst" selv om man har 500.000+ russiske casualties. Jeg vet ikke heller om det dere legger i det er det samme (din meningsfelle skrev at det israelske bildet var en feiring av 12.000 angivelig drepte barn), så vanskelig å svare på det. Det er ikke dokumentert at bildet/bildene ble tatt for å feire døde sivile.
 
Nå har jo norske aviser og andre sammenlignet Israel med nazistene mange ganger, så jeg regner med at den der da må være innenfor. Spesielt siden Hamas faktisk ønsker et nytt jødisk folkemord så er det ikke rare forskjellen akkurat der heller.
Det har en også kunnet lese i israelske aviser; sammenligninger mellom israelsk politikk, israelske politikere og israelere - og nzister og Hitler-Tyskland, nazisme osv osv.
 
Sist redigert:
Det var en merkelig tolkning av det.

I krig er det egentlig bare tapere selv om stillingen Israel - Palestina er 40000 - 1500 i denne krigen.
Denne selfien viser ruiner i Gaza, mens de som tar selfien virker glade og fornøyde. Sannheten er at disse ruinene har ofre, der mange av dem er uskyldige. Det er ikke mye å skryte av.
 
Mener du at innvandrede arabere fra arabiske naboland er palestinere?

Jødene har vært knyttet til landet i 3000 år, når ønsker du å sette tidsgrensen for hvorvidt noen kan anses som "palestinere"?
En studie fra 2021 av New York Genome Center fant at den dominerende komponenten av DNAet til moderne palestinere samsvarer med palestinske kanaanitter fra bronsealderen som levde rundt 2500–1700 fvt. [27]
 
Ja, dette er nok det du mener er terrorister.

De egyptiske jødene Shmuel Azar og Moshe Marzouk plantet noen bomber for å skylde på det muslimske brorskapet, for å skape splid i Egypt.

Bombene var bittesmå, og gikk av etter stengetid.
Bittesmå bomber og bare noe få altså? Hvor bittesmå var de da, i gram eksplosiver? Ett gram, ti eller på størrelse med Lars Gule sine 750 gram - også gjemt i noen bøker og i ryggsekken hans.
De plasserte eksplosiver i noen få bøker i amerikanske bibliotek, som forårsaket minimalt med skade, og ingen personer ble skadd.
Plasserte eksplosiver i noen få bøker i et amerikansk bibliotek. Ja da så, siden det bare var et amerikansk bibliotek, da kan en jo forstå det. Utrolig - helt utrolig!
For dette ble Shmuel Azar og Moshe Marzouk hengt.

Winston Churchill forsøkte å sende Maurice Orbach til Egypt, for å få omgjort dommen, uten hell, og rettssaken ble beskrevet som en kengururett.Jepp, når General Victor von Wahl, en kjent tyrann, ble innsatt av russerne som guvernør i Vilnius, panla flere å ta han av dage.

General von Wahl arresterte en rekke jøder, og fikk de pisket, samt at polske arbeidere også fikk gjennomgå.

Lekert forsøkte å skyte von Wahl, men traff han kun i benet og armen.
Han ble hengt.

Lekert er en polsk folkehelt, som sto opp mot russisk tyranni.Man trenger vel nesten ikke kommentere det, men Simon Petlura var kjent for massedrap av jøder, det anslås at han var ansvarlig for drapet på 493 jøder i Ukraina.

Schwarzbard mistet sin familie i massedrapene på jødene i Ukraina, og når han hørte at Petlura hadde flyttet til Paris, planla han å drepe han.

Schwarzbard skjøt Petlura syv ganger på åpen gate i Paris, og ventet til politiet ankom, hvorpå han tilsto umiddelbart.

Juryen frikjente Schwarzbard på grunnlag av at han hevnet sin familie og jødene som ble drept i massedrapene.

Trenger ingen ytterligere kommentar, men Grynszpan drepte en nazileder i Paris, som han tidligere hadde henvendt seg til flere ganger for å hjelpe sin jødiske familie som hadde blitt deportert ut av Tyskland under grusomme forhold.Greit å få navnene korrekt, det var Eliyahu Bet-Zuri og Eliyahu Hakim.

Bet-Zuri kom fra en jødisk familie som hadde bodd i palestina i mange mange generasjoner, og Hakim var libanesisk jøde.

Drapet på Lord Moyne er omstridt, det ble hevdet at Moyne var antisemittist, etter ymse uttalelser om raser.
Moyne var "hobby-antropolog", og hadde noen litt merkelige holdninger til raser, men han var trolig for blanding av raser, og var i så måte egentlig ikke verken rasist eller antisemittisk.

Moyne var også tilhenger av en slags union i Midtøsten, mellom Syria, Trans-Jordan, Palestinske mandatet osv. og det ble oppfattet av jøder som bodde i Palestina at han var i mot opprettelsen av en jødisk stat, selv om Moyne trolig ikke var imot den jødiske staten, han hadde kun noen alternative meninger om hvordan det burde være.

Man kan vel si at Moyne uttalte seg svært uheldig, og ofte ble oppfattet som om han hadde andre meninger enn det han egentlig hadde, og det endte opp med å få han drept av to jøder, som helt riktig var terrorister, og som aldri burde drept Moyne.


Jeg har litt vanskelig for å finne kilder på dette.
Angivelig er det fra en undergrunnsavis i jødiske motstandsbevegelsen, midt under krigen (1943).

Merip er dessverre ikke en troverdig kilde, med mindre de kan vise til originaldokumentet, ettersom det er en godt kjent anti-israelsk organisasjon.

Artikkelen i denne undergrunnsavisen er nevnt på Wikipedia, men det står ikke der at den ble skrevet av Yitzhak Shamir.

Shamir er derimot sitert på :

"There are those who say that to kill Martin (britisk politimann som ble drept) is terrorism, but to attack an army camp is guerrilla warfare and to bomb civilians is professional warfare. But I think it is the same from the moral point of view.

Is it better to drop an atomic bomb on a city than to kill a handful of persons? I don't think so. But nobody says that President Truman was a terrorist. All the men we went for individually – Wilkin, Martin, MacMichael and others – were personally interested in succeeding in the fight against us.

So it was more efficient and more moral to go for selected targets. In any case, it was the only way we could operate, because we were so small.

For us it was not a question of the professional honour of a soldier, it was the question of an idea, an aim that had to be achieved. We were aiming at a political goal. There are many examples of what we did to be found in the Bible – Gideon and Samson, for instance. This had an influence on our thinking. And we also learned from the history of other peoples who fought for their freedom – the Russian and Irish revolutionaries, Giuseppe Garibaldi and Josip Broz Tito"
Her er terror OK, bare det rammer de en misliker og brukes av dem en heier på. The Bagdad Bombings, var visst også bare noen små bomber for - egentlig ikke å skremme jøder, mer for å veilede dem. Veilede dem til å reise til deres EGENTLIGE hjemland, Israel;

17. junil - 2023
"Avi Shlaim hevder å ha avdekket ubestridelige bevis på at sionistiske agenter var ansvarlige for å målrette det jødiske samfunnet, og tvang dem til å flykte fra Irak og bosette seg i Israel.

Avi Shlaims familie levde det gode liv i Bagdad. Velstående og fremtredende medlemmer av Iraks jødiske minoritet, et samfunn som kunne spore sin tilstedeværelse i Babylon tilbake mer enn 2500 år, de hadde et stort hus med tjenere og barnepiker, gikk på de beste skolene, gned skuldrene med de store og de gode og sashayed elegant fra den ene glitrende festen til den andre. Shlaims far var en vellykket forretningsmann som regnet ministre som venner. Hans mye yngre mor var en sosialt ambisiøs skjønnhet som tiltrakk seg beundrere, fra Egypts kong Farouk til en Mossad-rekrutterer. For denne privilegerte delen av det irakiske samfunnet var det et rikt, kosmopolitisk og generelt harmonisk miljø. Og for den unge Shlaim, født i Bagdad i 1945, var dette lyse dager.

De skulle ikke vare. I 1950, under en serie bombeangrep rettet mot den jødiske befolkningen i den irakiske hovedstaden, flyktet han og familien fra sitt eldgamle hjemland for å begynne nye liv i den nye staten Israel. Faren hans, som da var i femtiårene, kunne ikke hebraisk og ble fullstendig angret av flyttingen. Etter et par mislykkede forsøk på å starte en bedrift, jobbet han aldri igjen. Shlaims livlige mor ble tvunget til å ta fatt og bytte ut det forgylte livet til en samfunnsvertinne i Bagdad med en hverdagslig jobb som telefonist i Ramat Gan, øst for Tel Aviv, hvor de levde under mye reduserte forhold. Paret drev fra hverandre og ble skilt, og Shlaims far døde i 1970.

Avi Shlaim hevder at det sionistiske prosjektet ga et dødelig slag for jødenes stilling i arabiske land
-----
Vel, jeg er verken iraker, israeler, historiker eller professor - men det er altså Avi Shlaim og han hevder at zionistene brukte terror mot jøder - FOR å fordrive dem FRA Irak og TIL Israel; hensikten helliger middelet!
 
Sist redigert:
Bittesmå bomber og bare noe få altså? Hvor bittesmå var de da, i gram eksplosiver? Ett gram, ti eller på størrelse med Lars Gule sine 750 gram - også gjemt i noen bøker og i ryggsekken hans.

Plasserte eksplosiver i noen få bøker i et amerikansk bibliotek. Ja da så, siden det bare var et amerikansk bibliotek, da kan en jo forstå det. Utrolig - helt utrolig!

Her er terror OK, bare det rammer de en misliker og brukes av dem en heier på. The Bagdad Bombings, var visst også bare noen små bomber for - egentlig ikke å skremme jøder, mer for å veilede dem. Veilede dem til å reise til deres EGENTLIGE hjemland, Israel;

17. junil - 2023
"Avi Shlaim hevder å ha avdekket ubestridelige bevis på at sionistiske agenter var ansvarlige for å målrette det jødiske samfunnet, og tvang dem til å flykte fra Irak og bosette seg i Israel.

Avi Shlaims familie levde det gode liv i Bagdad. Velstående og fremtredende medlemmer av Iraks jødiske minoritet, et samfunn som kunne spore sin tilstedeværelse i Babylon tilbake mer enn 2500 år, de hadde et stort hus med tjenere og barnepiker, gikk på de beste skolene, gned skuldrene med de store og de gode og sashayed elegant fra den ene glitrende festen til den andre. Shlaims far var en vellykket forretningsmann som regnet ministre som venner. Hans mye yngre mor var en sosialt ambisiøs skjønnhet som tiltrakk seg beundrere, fra Egypts kong Farouk til en Mossad-rekrutterer. For denne privilegerte delen av det irakiske samfunnet var det et rikt, kosmopolitisk og generelt harmonisk miljø. Og for den unge Shlaim, født i Bagdad i 1945, var dette lyse dager.

De skulle ikke vare. I 1950, under en serie bombeangrep rettet mot den jødiske befolkningen i den irakiske hovedstaden, flyktet han og familien fra sitt eldgamle hjemland for å begynne nye liv i den nye staten Israel. Faren hans, som da var i femtiårene, kunne ikke hebraisk og ble fullstendig angret av flyttingen. Etter et par mislykkede forsøk på å starte en bedrift, jobbet han aldri igjen. Shlaims livlige mor ble tvunget til å ta fatt og bytte ut det forgylte livet til en samfunnsvertinne i Bagdad med en hverdagslig jobb som telefonist i Ramat Gan, øst for Tel Aviv, hvor de levde under mye reduserte forhold. Paret drev fra hverandre og ble skilt, og Shlaims far døde i 1970.


-----
Vel, jeg er verken iraker, israeler, historiker eller professor - men det er altså Avi Shlaim og han hevder at zionistene brukte terror mot jøder - FOR å fordrive dem FRA Irak og TIL Israel; hensikten helliger middelet!
Et par av de avsnittene jeg skulle sitere, ble forbyttet med dette, google oversatt;

"Shlaims etterforskning av Bagdad-bombingene mot jødiske mål i 1950 og 1951.

Mellom disse årene emigrerte rundt 110 000 jøder av en befolkning på omtrent 135 000 fra Irak til Israel.

Selv om Israel konsekvent har benektet enhver involvering i disse angrepene, har mistanken hengt seg over de hemmelige aktivitetene til sionistiske agenter som har i oppgave å overtale det jødiske samfunnet til å flykte fra Irak og slå seg ned i Israel.

Shlaims (bok)bombe er å avdekke det han betegner som "uomtvistelig bevis på sionistisk involvering i terrorangrepene", som bidro til å avslutte den tusenårige tilstedeværelsen av jøder i Babylon. Det er litt av en kostnad – og vil alltid være heftig omstridt."
 
Eksempler som viser hvilken side som feirer terror, drap, voldtekt og tortur mot sivile. Hvis det var det dere var sjokkerte over. Litt verre enn dette bildet det ble linket til. Jeg tror det finnes ukrainske soldater som har tatt bilder fra fronten de og med forskjellig type humør, jeg vet ikke om det er "så smakløst" selv om man har 500.000+ russiske casualties. Jeg vet ikke heller om det dere legger i det er det samme (din meningsfelle skrev at det israelske bildet var en feiring av 12.000 angivelig drepte barn), så vanskelig å svare på det. Det er ikke dokumentert at bildet/bildene ble tatt for å feire døde sivile.
Ingenting av det jeg skriver om handler heller om dette. Hvor trangen i å dra inn Ukraina kommer inn, er nesten litt fascinerende.

Poenget er at bilde er sammenfallende med resten av IDF sin opptreden. Det handler ikke om å feire sivile døde, men en dehumanisering av palestinere og palestinske landområder.
 
Avi Shlaims familie levde det gode liv i Bagdad....

Det er tydelig at du bare cherry-picker, og velger ut ting du finner på nett som du tror passer med din agenda.

Først var det Benny Morris, som du tar som sannhetsvitne, og nå er det Avi Shlaim.

Disse som kaller seg "nye historikere", og som har kommet med nye teorier og antakelser, er fire israelske historikere, Benny Morris, Ilan Pappé, Avi Shlaim og Simha Flapan.

Disse fire har nærmest omskrevet historien basert på dokumenter som har blitt frigitt av israelske myndigheter gjennom årene, som disse fire har snudd, vridd og vrengt på, for å få det til å passe deres narrativ.

I mediene og i diskusjoner benyttes de ofte som kilder, særlig av pro-palestinere, nettopp fordi de har et "alternativt" syn på historien.

Blant andre historikere derimot, er de uglesett og marginalisert fordi de har tatt seg visse friheter og ikke alltid forholder seg til fakta.

Det sagt, så er Benny Morris og Avi Shlaim dypt uenige om en rekke ting, blant annet nettopp hva som skjedde i Bagdad.

Det er pussig at du benytter to historikere som er såpass uenige som kilder litt om hverandre, og kun trekker ut det du det selv er enig i og som underbygger ditt eget narrativ.

Avi Shlaim har ingen bevis eller noe å underbygge sine påstander med, det er nettopp derfor han han publiserte sin bok mer som en novelle som omhandler hans barndom, enn historisk avhandling. Sistnevnte ville blitt slaktet fordi den historien han fremsetter er strengt tatt bare vås.

Morris mener også at Shlaim bare kommer med vås, og etablerte historikere mener at de begge er noen sjarlataner, som i stedet for å komme med objektive historiske fakta, i stedet skriver sin egen historie, smører på tjukt, og slenger inn noen fakta og faktiske hendelser her og der, for å legitimere det de skriver.

Det er godt mulig Morris og Shlaim har rett, men man bør merke seg at de begge er svært omstridt, og har en tendens til å være mer opptatt av egen agenda, enn faktisk historie.
 
Sist redigert:
Ingenting av det jeg skriver om handler heller om dette. Hvor trangen i å dra inn Ukraina kommer inn, er nesten litt fascinerende.
Min trang til dette skyldes at det er nettopp disse to krigene som opptar meg mest av politikk om dagen. Jeg er daglig innom Ukraina tråden, så det er ikke så rart. Ukraina sin krig er noe annet, Ukraina har ikke gjort noe som helst galt såvidt jeg kan bedømme. Mens både Israel og palestinerne har gjort en lang rekke feil som har ført frem til dagens krig og konflikt. Så det betyr ikke at jeg mener alt er likt. Men både Israel og Ukraina kjemper forsvarskriger mot en fiende som minner mye om hverandre i natur og som støtter hverandre også. Så for meg er det naturlig å forsvare Ukraina og Israel i dette i hovedsak, uten at man trenger å være enige i alle valg som tas eller alle uttalelser fra spesielt Israel.
 
Sist redigert:
Her er forøvrig Morris sine betraktninger om Shlaim sin bok, det er interessant lesning, hvor han hevder Shlaim sine skriverier er et eventyr.

Hm, først advarer du meg mot 'disse', som du skriver "- har en tendens til å være mer opptatt av egen agenda, enn faktisk historie." For deretter å bruke den ene av disse - mot den andre - for å tjene din egen agenda. Det er 'argumentasjon' på barnestadiet.

Ingen vitner for The Baghdad Bombings
"Two activists in the Iraqi Zionist underground were found guilty by an Iraqi court for a number of the bombings, and were sentenced to death by public hanging. Another was sentenced to life imprisonment and seventeen more were given long prison sentences."

Baruch Kimmerlig var den første israelske historikeren som studerte de zionistiske&israelske arkivene og ga ut en bok om dette i 1983; Morris sin 1. bok om lignende forhold;- tilblivelsen av den israelske staten, Plan D(alet), den etniske rensningen og den zionistiske og israelske terroren for dette formålet - kom i 1988.
 
Sist redigert:
Rett og slett et ekstremistisk land uten som helst moralske verdier.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Målrettede drap av sivile, spesielt barn. Mye å ta tak i for ICC.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Rett og slett et ekstremistisk land uten som helst moralske verdier.


For det første, så er Moshe Feiglin en marginalisert ekstremist som Likud med Netanyahu i spissen har forsøkt å holde vekk fra politikken.


For det andre, så er David Sheen en kjent propagandaspreder som er tatt i løgn en haug med ganger, og ikke er troverdig.

For det tredje, så sier ikke Feiglin det som hevdes, ikke en gang i nærheten, han kaller Hamas "Islamonazi", og sammenligner de med Hitler, og at jødene ikke kan leve med en ny Hitler rett ved siden av.

Målrettede drap av sivile, spesielt barn. Mye å ta tak i for ICC.

Jeg tviler på at ICC tar en X-konto som regelmessig poster Pallywood seriøst, og som støtter Hamas åpenlyst, og som henviser til døde terrorister som "martyrer", og som i tillegg nesten hver dag skriver om hvor fantastiske "Yemens militære styrker" er, som er det denne kontoen kaller Houthiene.

Den eneste ekstemisten her, er deg, som videreformidler informasjon fra kjente kontoer på X som støtter terror.
 
Jeg tviler på at ICC tar en X-konto som regelmessig poster Pallywood seriøst, og som støtter Hamas åpenlyst, og som henviser til døde terrorister som "martyrer", og som i tillegg nesten hver dag skriver om hvor fantastiske "Yemens militære styrker" er, som er det denne kontoen kaller Houthiene.
En far som sitter der med sitt døde barn er en ekstremist og terrorist i følge deg altså. Godt vi vet hvor vi har en terrorist som deg.
 
En far som sitter der med sitt døde barn er en ekstremist og terrorist i følge deg altså. Godt vi vet hvor vi har en terrorist som deg.

Og hvordan vet du at denne videoen er ekte, eller hva som har skjedd med dette barnet, når videoen er lastet opp på pro-Hamas kontoer som støtter terror?

Du fremstiller propaganda som sannhet.
Det kan godt være videoen er ekte, og jenta er skutt av IDF, men igjen, så lenge du bruker kilder som er godt kjent for å spre løgner og propaganda, så kan man ikke ta det seriøst.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp