Hvilken serie så du sist?

The Boys er i gang med sesong 4 🤩🤩
--- Må jo si den har startet friskt denne gangene også, selv om det går litt tregere og dermed også mere i dybden.
En liten kul greie fra regissøren her angående en spesiell scene:
For a quick flash of a moment, like Butcher sending Victoria Neuman a picture of his butthole . . .

KRIPKE: For the record, it wasn’t his butthole, necessarily. It was another butthole, just to be clear. I know that we had to shoot a specific butthole for that shot, and that was not Butcher’s butthole.

How do you decide on a specific butthole? How does that specific day play out?


KRIPKE: Ultimately, it’s all my fault, but you would have to ask David Reed. I’m not even sure we had what was supposed to be on that screen. And then, he sent me the first draft of the script and he said, “And it’s a big old butthole,” and I just laughed. I thought it was funny. And a funny P.S. on that scene is, when Claudia [Doumit] was shooting it, for all the wide angles, it’s a blue screen. You can’t see what’s on the phone, so she’s reacting to a blue screen. And then, when we moved in for closeup method acting style, we put the real butt on the phone, so her reaction is her real reaction to seeing that butt. I don’t know if we should feel good about that or horrible, but that’s how we got a real reaction from Claudia.
 
Må jo si den har startet friskt denne gangene også, selv om det går litt tregere og dermed også mere i dybden.
En liten kul greie fra regissøren her angående en spesiell scene:
Ja, veldig god start.

Spesielt scenen hvor Homelanders sønn hiver en dude 200 m bort i en murvegg er hysterisk. Hele episode 2 var helt konge. Og ja, morsomt med butthole grepet fra regissøren 😅
 
docmartin_sr02_ep06_splash

Doc Martin - Sesong 2 (2005-06)

Der sesong 1 kun bød på 6 episoder, blir nå fortsettelsen utvidet til 8 episoder som jeg antar forble riktig antall helt til sluttsesongen.

Ting forkludrer seg tidlig mellom den "blide" Doktoren og hans søte skolelærerinne Louisa, ettersom en gammel flamme har midlertidig bosatt seg i lille Portwenn, da hans eldre mor mistenkes for å være dement.

Large og sønn gutta fortsetter å prøve seg frem på litt av hvert, Martins "sjarmerende" foreldre stopper innom for en kort visitt og hinter greit om hvorfor avkommet har blitt som han har blitt.
PC Mark Mylow finner an tonen med ei snerten blondine, men ei som visstnok ikke helt spiller med kortene åpne.

Problemet med sesong 2 er at det blir for åpenbart at romansen mellom Martin og Louisa skal hele tiden utsettes og tease publikum, og innledes kjapt gjennom en liten drøm eller mareritt Martin har, hvor han og Louisa nyter en rolig piknik og plutselig åpnes jorden opp og nærmest sluker hans utkårede.

Et annet åpenbart problem er at de to ekstra episodene kontra debutsesongen er nokså typisk fillers, med unødvendig mye tåpelige og idiotiske påfunn. Som PC Mylows guttetur til skogs som blir kun Al og ham selv, som selvsagt roter seg bort og Mylow blir bitt av en huggorm. Deretter spretter en gretten Doktor sammen med en skyteglade gærning der ser svære snakkende ekorn og andre krypskyttere i annen hver busk og krok. Hysterisk.

Kunne vært små moro i det mindre, men ikke nesten 50 minutter.

Heldigvis avsluttes sesongen på en litt mer alvorlig og annerledes vis, der den vanligvis optimistiske PC Mylow får den kjipe sannheten om sin kommende brud, og for en gangs skyld var det riktig så tilfredsstillende å se den ellers så klumsete og naive Mylow stå opp for seg selv for deretter å la Doktoren få smake en dose av sin egen medisin.

Sistnevnte får også en ny assistent, langt mer likandes enn sin forgjenger men tror også hun forsvant ikke lenge etter.

Alt i alt, helt grei og koselig underholdning på sene kvelder men maks 1-2 episoder av gangen, for det kan bli litt vel gjentagende.

6,5/10
 
Begynte på House of the Dragon sesong 2 (Max) i går. Må si jeg har savnet serier av dette kaliberet!

Ser også for tiden Dark Matter (Apple TV). Vanskelig å anbefale noe som jeg ikke vet hvordan det lander (er vel siste episode for sesongen i morgen), men så langt liker jeg den.

Siste gjennomførte serie/sesong er Outer Range. Nok en høydare for meg. Det gir meg litt Twin Peaks-vibes.

Er i utgangspunktet stor fan av Mandoverse-seriene, men Acolyte overlevde ikke første episode engang.
 
Siste episode slippes neste uke, 26 juni - da skal jeg binge :)
Aha det er 9 (og ikke 8) episoder! Jeg syntes det var litt mange tråder å samle på bare en episode (selv om det skulle legges opp til en cliffhanger før en evt neste sesong).

Nylig så jeg også Ripley. Litt annerledes - men helt nydelig visuelt.
 
Er i utgangspunktet stor fan av Mandoverse-seriene, men Acolyte overlevde ikke første episode engang.

Har ikke sett serien selv ennå, kunne vært interessant å høre hva det var du mislikte?
Ser mange rater den ekstremt lavt på IMDB, men flere proffe anmeldere har vært mer positive.
 
Tokyo Vice sesong 2

Jeg likte sesong 1 godt, og dette gjelder heldigvis også for sesong 2. Sesongen starter litt rolig, men tar seg voldsomt opp og de siste episodene er ekstremt spennende. Hvis jeg ikke tar feil er serien også løst basert på en ekte historie.

8/10
 
Tokyo Vice sesong 2

Jeg likte sesong 1 godt, og dette gjelder heldigvis også for sesong 2. Sesongen starter litt rolig, men tar seg voldsomt opp og de siste episodene er ekstremt spennende. Hvis jeg ikke tar feil er serien også løst basert på en ekte historie.

8/10
Vi satt som limt fast i sofaen i de siste episodene. Dette var virkelig bra. Fikk også med meg at Eva Sørhaug hadde regissert to av episodene.
 
doc-martin-season-3-4.jpg

Doc Martin - Sesong 3 (2007)

Så meg like greit gjennom sesong 3 også av Doc Martins uendelige tirader mot sine litt for utrolig syke pasienter og superkløner i Portwenns hektiske dagligliv.
Tross av å kun inneha 7 episoder føltes denne nesten lenger enn sesong 2 (med 8 episoder), det skyldes nok at av og på romansen mellom doktoren og hans Louisa blir tidlig ut litt for gjentagende og dominerende.
Det hele avsluttes også riktig så dramatisk, men uten særlig til sjokk i hvordan det ender.

Large guttas forsøk i å slå seg opp i restaurantbransjen virker å gå i dass, og ettersom de har rykket oppover ser de liten interesse i å lene seg bakover til rørleggeryrket og vil i stedet gå videre mot catering og bryllupsforberedelser.

Tante Joan sliter med helsa men fikk seg nå en kortvarig "romanse" med en litt vel pågående og creepy ung mann der tydeligvis hadde et realt mammaproblem.

Av de mange syke pasientene som ankom doktorens værelse, var nok favoritten han gamle gubben som det stinka møkk av, såpass at folk nærmest brakk seg, men hvor det til slutt ble avdekket at han fløy rundt med sin avdøde fugl som hadde råtnet i bagen hans.

Likte også de nye naboene til Louisa, som var meget tilbakelente i barneoppdragelse og lot ungen ripe opp andres biler og være en total skitstøvel som visste utmerket at det ikke ville bli noen skjennepreken hjemme fra sine foreldre.
Men de regnet nok ikke med doktoren på besøk, og det topper seg når de frigjorte hippie-foreldrene med intellektuell bakgrunn fra Londons snobbedistrikt begynner å grille en avdød grevling i bakgården.

PC Penhale har ikke akkurat maktet å imponere for mye i sin debutsesong, da han er visstnok redd for åpne plasser samt dupper av bakom bilrattet eller mens han står og prater med noen, som doktoren mistenker kan dreie seg om et tidligere traume mot hodet. Har liten tro på at han noen gang vil komme seg ut av klovne og idiot rollen, og hvert fall ikke skjelle doktoren huden full slik forgjengeren Mark Mylow gjorde.

Alt i alt, den svakeste av de 3 første sesongene. Det blir litt for mye fokus på doktorens "stormende" kjærlighetsliv og vel, ting skal åpenbart hales ut i det lengste, men blir fort lei.
Ellers er jo episode 4 en nokså uvanlig i forhold til resten, med ganske så nasty og overraskende ond humor, mulig noen forsøkte å bikke serien ut av komfort biten og over i det mer uberegnelige og sjokkerende.
Men det fremsto i grunn mest krampeaktig og passet ikke helt inn med karakterene en har blitt god kjent med.

Så helt grei underholdning etter fotball EM på kveldene, men ikke noe man føler en MÅ se absolutt alt på rekordtid.

6/10
 
House of the Dragon, Shogun, The Boys++

Listen over serier jeg henger etter på begynner å bli lang. Det blir nok mye å glede seg til når høstmørket legger seg.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp