Sindre Finnes kjøpte og solgte aksjer mens Erna var statsminister

Da Solberg tok over etter Jan Petersen i 2004, var hun direkte uønsket av store deler av partiet. Det gikk heller ikke særskilt bra de første årene. Bunnen nådde Høyre i 2009. Den styggeste målingen var på 10-tallet, men i valget karret de seg opp til 17 prosent.

Når det nå snakkes om at Frp kan blir større enn Høyre, så kan vi trygt si at der har vi vært før.


 
Skal dere se filmen?

Man vil kjenne igjen tabber fra flere politikere i filmen «Ingen kommentar» som kommer på kino neste år.
Likevel nevner Hørsdal spesifikt Finnes-saken som en inspirasjonskilde til filmen.
Hvorfor akkurat den skandalen?
– Det er flere involvert i den saken, og den blir avdekket skritt for skritt. Så er den omfattende, sier Hørsdal og fortsetter:

 
Blir spennende å se om ektemannens aksje-eventyr kommer tilbake for å bite Erna i ræva.

Høyres fall er lagt merke til, men underkommunisert. For fallet er brattere enn det nok mange tror - på hele ti prosentpoeng. Der partiet for et år siden ikke møtte noen konkurranse fra nummer to og tre, blir det nå stadig tettere.
 
I et forsøk på å berge sitt politiske liv, brettet Erna Solberg ut ektemannens svik for full offentlighet, ikke bare hadde han løyet og ført henne bak lyset, han hadde også løyet overfor embetsverket på Statsministerens kontor. I mars ga et samlet storting Erna Solberg den hardeste formen for kritikk som de kan gi til en avgått statsminister, uten at det ble nevnt i Erna Solbergs oppsummerende pressekonferanse.

 
«Hver gang Finnes selger aksjer, blir det toppsak i E24. Den saken lever helt uten vår innblanding og det er opplagt at den er vanskelig for Erna på et personlig nivå».

Erna Solberg:

Men jeg opplever at flertallet på meningsmålingene sier ganske tydelig at de ønsker seg heller meg enn Jonas som statsminister. Det tyder vel på at folk også har forståelse for at selv om det ikke burde ha skjedd, selv om det var feil det som skjedde, så er det likevel sånn at de foretrekker meg.

 
Men også her til lands er det viktig at noen står opp mot politikere som har satt det politiske system i vanry, og som er årsak til at stadig flere mister troen på politikere generelt.

Jeg ble rett og slett sjokkert da jeg kunne lese i BA at Erna Solberg la skylden på pressen for at Christine Meyer er en svært så upopulær byrådsleder i Bergen. Skulle pressen ha latt være å påpeke alle tabbene til Meyer? Og skulle media ha unnlatt å fortelle om Erna Solbergs unnlatelsessynder da hennes ektemann gamblet på det verste?

Nå opptrer Erna Solberg som om ingenting har hendt i hennes og ektemannens fortid. Hun turer frem som om ingenting har skjedd. Og hennes eget parti og de fleste av hennes velgere lar henne gjøre det, vel vitende om at hun er den eneste statsministerkandidaten i Norge som har fått følgende, enstemmige vedtak mot seg i Stortinget: «Erna Solberg har opptrådt sterkt kritikkverdig».

Det neste blir vel at journalistene har ansvaret for Sindre Finnes’ aksjespekulasjoner også.


 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp