Hva spiser og drikker du i kveld?

Etter en dag som formelig skrek etter skalldyr i går, så er det mer høstlig vær i dag.
Og da tenker jeg boeuf bourguinon skulle passe bra.
 
Tikket inn en tekstmelding fra mamma med en "invitasjon" til familiemiddag. Usikker på hva det blir, men med kresne barn og en morfar som er mildt sagt konservativ når det gjelder mat, så regner jeg med det blir kjøttkaker eller noe i den dur. Hardt liv å måtte spise mors kjøttkaker to ganger denne uken i så fall;)
Det blir vel noe godt til kaffien også vil jeg tro...
 
Tikket inn en tekstmelding fra mamma med en "invitasjon" til familiemiddag. Usikker på hva det blir, men med kresne barn og en morfar som er mildt sagt konservativ når det gjelder mat, så regner jeg med det blir kjøttkaker eller noe i den dur. Hardt liv å måtte spise mors kjøttkaker to ganger denne uken i så fall;)
Det blir vel noe godt til kaffien også vil jeg tro...
Fyrstekake?
 
Tviler:) Med nevøer og nieser på plass så blir garantert brownies/blondies/iskrem og diverse satt frem.
Men for all del... Fyrstekake kan være godt nok det, selv om det er langt unna favoritten.
Høres digg ut det! Særlig for meg som har vært på en slags diett det siste halve året! Synes hjemmelaget fyrstekake kan være svært godt, særlig med vaniljeis til!
 
Fyrsteklake - en klassiker fra 70-tallet det. Tror ikke den har blitt bakt i barndomshjemmet siden den gang. Andre kaker har tatt over. Men en god fyrstekake er jo god! En annen kake som har gått i glemmeboka er Toscakake. Husker den var litt i samme kategori - en del finere en vanlig formkake. Men også holdbar, som fyrstekaka er....

... blir ikke kake her i dag, men faktisk rester av gårsdagens middag, enkelt og greit. Har god smørloff fra Meny som blir solid sein lunsj med egg på, så trenger ikke så meget mer. Supplerer med en god del vannmelon, sånn dagen derpå.
 
Fyrsteklake - en klassiker fra 70-tallet det. Tror ikke den har blitt bakt i barndomshjemmet siden den gang. Andre kaker har tatt over. Men en god fyrstekake er jo god! En annen kake som har gått i glemmeboka er Toscakake. Husker den var litt i samme kategori - en del finere en vanlig formkake. Men også holdbar, som fyrstekaka er....
For ikke å snakke om tropisk aroma! Akkurat den styrer jeg unna...
 
Svin indrefilet (på grillen) med poteter, brokkolini og soppsaus. Ble litt vin og øl både fredag og lørdag, så kun vann til i dag
 
Meksikansk gryte til middag, rester av sjokoladekake, marsipankake og charlotte russekake til dessert.

Er jeg kvalm? Å ja..

Verdt det? Å ja.
 
For ikke å snakke om tropisk aroma! Akkurat den styrer jeg unna...
Hm, ja - det var ikke en stor favoritt for meg heller. Synes sjokoladesmaken ble for mye skjemmet av rare kryddersmaker. Dessuten av den ikke helt og fullt sjokoladekake heller. Dog, min mor var ganske flink til å lage den, med elegante skiller mellom lys og mørk bunn....

... men altså - den var jo absolutt etandes, men ingen stor favoritt. Dog ikke ikke helt på bunnsjiktet. Den verste kaka jeg visste om, og som ble bakt et par ganger på 70-tallet var Lady Goldenglow. En forferdelig kombinasjon av en slags smør-appelsinkrem og kakebunn med kakao. Smakte ikke balansert appelsin, bare surt. En tragedie av en kake.

Nei, det er ikke på tide å gi liv til denne klassikeren!

 
I dag blir det Bratwürst fra Annis Pølsemakeri. Til dette tenker jeg det blir ovnsbakte poteter, nykål og surkål. Litt usikker på hva som er best av kål, men jeg har uansett noe nykål som skal brukes før jeg tar ferie.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp