Hva spiser og drikker du i kveld?

Kjøpte en pose norske, gule nypoteter i går, så det må jo bli potet etterhvert. Til potetene skal jeg ha en fiskegrateng. Men første på dagens agenda er å bake brød. Og da blir det nok en liten brødlunsj etterhvert, når brødene har kjølt seg ned litt. Brød med jarlsberg, G35/syltetøy, kanskje makrell i tomat eller skinke.....vi får se...
 
Blir brødbaking her også, mørkt og grovt. Til sild og brennevin i kveld.
Til lunsj blir det også brødmat, da med reker og krabbe.

Blir omvendt. Falt for fristelsen og kjøpte grovt brød på Meny, så nå er silden spist. En artig Sommerakevitt fra Egge gård, gode innslag av dill og villkarve, sommerlig og lett.

Passer bedre også med skalldyr til middag, da med en varsomt temperert poilly-fumé i glasset.

Lite matlaging i dag, men prosjekter er i gang. Utvanning av fisk til bacalao i morgen, pizzadeig til tirsdag, og brøddeig til grytebrød i morgen. Været er dritt, så det passer fint.
 
Fant oppskåret lam på salg hos Meny. Pannestekte det, freste opp litt løk og brokkoli i en annen panne og kokte opp byggris.
 
Lam, strimlet. Null saus. Mikser det sammen, helt greit da, trenger ikke alltid saus til ting er min erfaring oftere enn ikke :)

Lam er greit, tenkte mer hvilken stykningsdel.

For all del, trenger ikke alltid saus, hørtes bare litt småtørt ut med stekt kjøtt og grønnsaker og byggryn. Litt god olivenolje gjør nok også susen. 👌🏼
 
Uer er god fisk, med et litt for dårlig rykte. Skal skjerpe meg der, er som regel billig også.
Kom en fiskebil innom fra en av de seriøse firmaene her for noen dager siden.. Kjøpte en 2,5 kilos pose Edward Johnson uer fra Averøya ute ved Atlanterhavsveien.

Om jeg ikke tar mye feil og det gjør jeg ikke her så har de fiskebiler som kjører nedøver Gudbrandsdalen og østlandet også. Kjenner godt han som kjører og har kjøpt av ham før. Store saftige biter :)
 
Lam er greit, tenkte mer hvilken stykningsdel.

For all del, trenger ikke alltid saus, hørtes bare litt småtørt ut med stekt kjøtt og grønnsaker og byggryn. Litt god olivenolje gjør nok også susen. 👌🏼
Ah, det så jeg ikke helt.

Det ble steking i olje og var ganske saftig, så det gikk alt i alt bra 🤘Brokkoli blir jo seff litt "hardt" når det er stekt men man lever godt med det.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp