Hvilken film så du sist?

Insidious: The Red Door (2023)

zR8Ejz9.jpeg


Nummer 5 i Insidious serien.

Patrick Wilson som regissør, hans debut, i tillegg har han en av hovedrollene. Han gjør en god jobb - i begge "rollene". Flott filmet, creepy og atmosfærisk. En solid 7/10.

Patrick har musikalsk talent - det har man sett/hørt tidligere - rulletekstlåten er en cover av Shakespears Sisters "Stay"fra 1992 - med litt vokal fra nettopp Patrick Wilson:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Sammen med Ghost 👻 veldig kult - Ghost er en favoritt.
 
Sist redigert:
1718795485968.jpeg


How to Have Sex ( 2023) Regi: Molly Manning Walker

Prøver catche opp på siste års festival favoritter. How to Have Sex er en slik liten festival indie darling man blir nysgjerrig på.

PS: SPOILER FRI OMTALE

Filmen vant hovedprisen i sideprogrammet Un Certain Regard i Cannes i 2023. Er dette en perle som nydelige Aftersun - som skapte lignende reaksjoner i 2022?

Dette er debutfilmen til engelske Molly Manning Walker. Handlingen foregår på en klassisk syden resort for engelskmenn, nemlig Kreta. Mia McKenna - Bruce, Lara Peake og Enva Lewis spiller de tre vennene ( Tara, Skye og Em) som reiser nedover for fest, moro og for å knytte nye bekjentskaper.

Når damene skal ut og forlyste seg så handler det om å finne gutter som er egnet til - et ligg. Tara er den eneste av de tre som er jomfru. På nabo-balkongen sitter tre «lads». Blonde Badger er litt røff, men også veldig «british» og senka BMW type. Tara får et godt øye til ham. Stag og pool parties tar av i tro britisk Magaluf ånd. DJ/ host får Tara med på drikkeleken, en ølflaske som simulerer en pikk trykket godt ned i badeshortsen til…jepp Badger. Og som drypper ned og skumme i kjeften på Tara. Det er lekent og godt observert. Tara leker med, selv om hun ikke er helt i vater. Hun er en følsom jente. Er Badger den som skal ta hennes uskyld? Når kvelden senker seg og neon lysene tennes over poolen, så er det tid for en X rated versjon av drikkeleken.

Så forsvinner Tara.

Sammenligningen med Aftersun funker både og. Begge utspiller seg i «syden» på en ferie tur i løpet av noen dager. Det er en fin balanse her mellom humor og alvor. Hovedpersonen går gjennom en forandring. Men, Tara sine bekymringer ligger på sett og hvis foran henne, vil vi se. Paul Mescal sin karakter i Aftersun er mer etterskjelv - hvor traumet ligger i fortiden - sett fra hovedpersonens datters synsvinkel, mange år senere.

Den forandring som Tara går gjennom, er som et bankende hjerte i en kaotisk, egoistisk og av og til brutal verden. Den er viktig - det handler ikke om krig i Midtøsten, men om jenta som kunne vært datteren din, den søte nabojenta som alltid smiler, eller hun flinke som du på avstand tror du kjenner - som alltid fikser ting. Men følelser er rå, og de kan sjelden fikses med et emoji hjerte.

Manning Walker har laget en debutfilm ( selvbiografisk?) som forteller om komplekse unge følelser i en enkel, men svært effektiv satt opp historie. Jentenes vennskap er så levende og naturlig spilt ut - og berører. Når trenger man en venn mest og er de der - når du virkelig trenger dem? De her små drypp av harry britisk syden ferie eufori er både morsomme og godt observert. Det finnes et vemod her som blir hengende. Vi ser Tara gå alene i sin grønne og litt tacky kjole gjennom hovedgaten i den lille greske sommerbyen. Som nettop våkner, søppel og ølflasker flyter. Et bilde på mer en hennes indre tilstand?

7.5/ 10
 
Dick Tracy (1990)

Tok et gjensyn med denne i går siden We hate movies-podcasten har en episode om den.
Dette er ikke en god film, en 30-talls krimfilm spilt som en tegneserie kan vi vel kalle det.
Hovedrollen spilles av Warren Beatty som også har regi, og Beatty er den svakeste delen av en medioker film. Det er jo ikke et godt utgangspunkt. Kulissene, fargene og alt annet i produksjonen er toppklasse men det er noe som ikke stemmer med castingen her.
Madonna er god når hun synger men passer ikke som femme fatale her.
Al Pacino overspiller og det passer jo veldig bra i en tegneserieverden.
Jeg ble ikke engasjert i historien og hele filmen er ujevn, karakteren droppes et hakk ned til 5/10
Husker denne som ganske kjedelig. Kom vel inneklemt mellom Tim Burtons to Batman filmer som var noe helt annet hva angår comic book adapsjoner. Og Madonna er korrekt sett castet feil. Skal huske på at hun pøka med Beatty i den virkelige verden. Bekreftet i Truth or Dare filmen som kom året etter. Men Warren lå jo med de fleste.
 
Supernova (Prime) - rating 1/10.
Altså, dette må være en av de verste "sci-fi" filmene jeg har sett, her måtte det spoles mye til tider. Skuespillet er så ræva at jeg blir flau på skuespillerenes vegne og "settet" da! Det ser jo ut som de er i en metallboks "on set" liksom, ikke troverdig som lokalitet i space overhodet. Er dette en tv-film? For den er så latterlig dårlig på alle områder at jeg ikke klarer å skjønne at man lager sånt skvip.
Ja, jeg ble advart av ratingen, så har bare meg selv å takke.

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask
(Prime) - rating 3/10.

Javel. Dette var så umorsomt som det var mulig å bli. Hjelper ikke hvem som spiller i filmen, det redder ingenting.
 
Supernova (Prime) - rating 1/10.
Altså, dette må være en av de verste "sci-fi" filmene jeg har sett, her måtte det spoles mye til tider. Skuespillet er så ræva at jeg blir flau på skuespillerenes vegne og "settet" da! Det ser jo ut som de er i en metallboks "on set" liksom, ikke troverdig som lokalitet i space overhodet. Er dette en tv-film? For den er så latterlig dårlig på alle områder at jeg ikke klarer å skjønne at man lager sånt skvip.
Ja, jeg ble advart av ratingen, så har bare meg selv å takke.

Ja, den er dårlig! Jeg har den faktisk på dvd, skammer meg litt over det 😄
 
Hvis du har den på dvd fordi du kjøpte den "in the blind" så er det ok, men om du kjøpte den etter å ha sett den først, ja da kan du skamme deg :LOL:

Kjøpte den pga kul tittel!

Et par litt ukjente filmer jeg har likt godt på Amazon - Radius (2017) og Bliss (2021) - ikke les noe om den siste først - hvis du skal se den.
 
War of the Worlds (2005)


Er ikke veldig Spielberg fen, så dette er nok blant mine favoritter fra han.
Sci fi action uten for mye drama med undertoner, slik en del av filmene fra han har. Ja der er en gammel orginal av denne, men har aldri sett den. Kanskje verd det?
Det er som regel både og med de eldre slike filmer, der nyere versjoner får et fortrinn bl.a teknologisk.
Sånn sett klarte Tidsmakinen fra 2002 seg bra også. Min mening da. Men der holder jo orginalen fra 60-tallet seg veldig bra.
Kunne vært enda bedre, men underholdene sci fi dette altså.

7,5/10
 
Ocean's Twelve

Jeg har har vært nesten ett halvt år tilsammen i Las Vegas fordelt på 4 (eller 5 turer). Der har jeg jeg telt kort i Black-Jack.
Det er nok ett lite stykke unna at man kunne lagd en spillefilm av det, men kanskje en Vi Menn reportasje :)
Så filmer fra Las Vegas får nesten automatisk ett poeng ekstra.

Ikke så ofte jeg ser filmer om igjen, men Ocean's 11 sikkert sett 3-4 ganger og sist gang bare for noen uker siden. Så da passet det med Oceans Twelve som jeg trur jeg ikke har sett på 15 år.
Husket ingenting av plottet.
Vanligvis ikke så opptatt av at 2'eren er dårligere enn 1'er. Men her syntes jeg det var dårlige greier.
Mulig det plottet var superklart for de som klarer å følge med. Jeg klarte det ikke, og syntes alt bare var rotete.
I tillegg er det jo kun noen få enkeltscener fra Las Vegas.

Litt morsomt med Julia Roberts som spiller seg selv og Bruce Willis i en rolle, men ellers syntes jeg den aldri hverken blir spennende, morsom, gåsehudfølelse eller egentlig noen av de følelsene man helst bør sitte igjen med etter man har sett en film.

5/10
 
Pig - 3.5/5
Middelmådig, men emosjonell. Ja, filmen handler om ein gris.

Ble selv ganske skuffet over Pig når den kom - husker det var masse hype. Jeg hadde nok for høye forventinger.

Ga den en svak 6/10. Cage er helt ok i filmen.
 
  • Tommel
Reaksjoner: Qua
Ble selv ganske skuffet over Pig når den kom - husker det var masse hype. Jeg hadde nok for høye forventinger.

Ga den en svak 6/10. Cage er helt ok i filmen.
Ja, litt småskuffet sjølv. Konseptet er bra. Men heilt OK film. Får ein pluss i boka mi for å holde seg på 1.5 time merke. Altfor mange filmar på 2+ timar. Av og til er det greit å ikkje kaste vekk heile kvelden i sofaen, spesielt på ein middelmådig film.
 
KKAKJ9K.jpeg


The Entity (1982) - fant ikke noen god poster - dermed bilde av blu rayen (sammen med en av de beste filmene som noen gang er laget... :cool: )

En film som skremte vettet av meg som ung mann på begynnelsen av 80 tallet - den gangen, lenge før man fikk internett - og overnaturlige ting kanskje ikke var så umulige. De fleste den gangen leste sine horoskop med stor interesse i avisene hver dag 😄

Jeg synes den funker ganske brukbart i dag også - Barbara Hershey er veldig bra i hovedrollen - Ron Silver er også god. Faktisk en 8/10 fra meg.

Veldig bra bildekvalitet på blu rayen og god lyd, klar anbefaling - region a (US) only.
 
Invasion of the Body Snatchers (1974)

I kjølvannet av Donald Sutherlands borgang, ble det gjensyn denne i går kveld.
Donald har vel egentlig hovedrollen her, eller den kanskje er delt mellom han og Brooke Adams.
Igjen er det en ny versjon av en gammel orginal, har visst enda ikke fått sett den.
Har alltid likt denne, og den holder seg forsåvidt ok. Der var ofte noe dafft over filmer ( og mangt annet) akkurat midt på 70 tallet. Denne lider kanskje litt av det, den kommer iallefall ikke helt ut av et skall på et hvis.
Men for et galleri av interessanne skuespillere . Utenom de allerede nevnte er det karakterer som Leonard Nimoy, Veronica Cartwright og Jeff Goldblum.
Bra, men det hadde ikke vært dumt med en ny versjon heller.
7,3/10

Er forresten "The Invasion" (2007) en versjon av samme historie? Mener å huske at det faktisk kom en ny versjon for noen år siden.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp