Hvilken film så du sist?

Jeg har ikke en filmsmak som tilsier at jeg får noe ut av å se hjernedøde komedier eller romantiske filmer. Jeg foretrekker drama, thriller eller sci-fi. Det går helt fint med mørke/dystre tema.
Det var ikke kritikk, det var mer en konstatering av fakta.

Det er ikke akkurat den typen film man samles sammen foran skjermen for å se, en fredagskveld etter taco.

En typisk solo-film det der.

Ser svært sjelden komedier og romantiske filmer selv.
 
Det var ikke kritikk, det var mer en konstatering av fakta.

Det er ikke akkurat den typen film man samles sammen foran skjermen for å se.

En typisk solo-folm det der.

Ser svært sjelden komedier og romantiske filmer selv.
Ok :) Nei, jeg ser helst slike filmer alene. Orker ikke å tenke på andres fintfølende syn på slikt.
 
"Shadow of a doubt" 1964

Familiens store favoritt, onkel Charlie kommer på besøk til hjemmet deres i California. Men bærer onkel Charlie på en grusom hemmelighet? Hvem finner ut hva? Og hva er sant eller ikke sant?

Nok en go'film fra 60-tallet.
MV5BYzUyOGE2Y2EtYzI2My00MDcxLWFmNzYtYjMzN2NiMmMzMzAzL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyNjc1NTYyMj...jpg
 
"The Birds" 1963
Ei dame drar ganske langt for å besøke en mann hun nylig ble kjent med. Plutselig klikker det for en gjeng med fugler som ødelegger livene deres. Hvorfor gjør fuglene dette? Hvem overlever?


Når jeg leste beskrivelsen så sto det at det var skrekk, så jeg var litt spent på hvordan det utartet seg. Filmen begynte litt kjedelig, ikke noe nevneverdig å skrive opp. Men det tok seg ganske kraftig opp, og filmen ble faktisk creepy. Godt lagd synes jeg.

Når jeg gjorde litt research til filmen så leste jeg at grunnen til at fugleangrepene skjedde var fordi Hitchcock ville gjøre et poeng med at menneskeheten var for dårlige til å beskytte naturen, noe som er litt fascinerende i seg selv.
7/10
The_Birds_original_poster.jpg
 
Dune 2

8/10.

Bra film. Kino-materiale. Flott å se på.

Har naturligvis ingenting med filmen å gjøre, men med kildemateriale, men jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor de sloss med sverd og pinner i år titusenogtrettitre eller noe i den duren. De mestrer å reise gjennomuniverset som ingenting og har alle mulige teknologier, men den mest fornuftige måten å sloss på, er fortsatt sverd og åpent landskap. Make it make sense...
Sent svar her (får ikke opp varsler om innlegg herfra), men det er jo fordi de er så avanserte at alle har skjold som ingen kan skyte gjennom som gjør at man må up close med sverd for å bryte gjennom den barrieren skjoldene skaper først. Ting er ofte litt far fetched med sci-fi selvfølgelig, men synes det er en kul måte å rettferdiggjøre at man kan ha sverdkamper så langt inn i fremtiden, det er en veldig stilig sammenstilling av det historiske og det fremtidige.
 
War for the planet of the Apes (Disney) - rating 8/10.
Gjensynet må uppes fra en 7 til 8.
Sett trilogien nå akkurat i tide til den nye filmen som jeg skal se på kino imorgen; Kingdom of the Planet of the Apes.


Kjenner jeg har lyst på en ny runde med de 5 opprinnelige filmene (1986-1973) med Charlton Heston/Roddy Mcdowall, har bare sett filmene 1 gang. Men det får blir litt senere.
 
Bombshell (opptak) - rating 7/10.
Dette er jo en faktisk ting som har hendt, så ikke så mye en kan si om det.
Filmen var god og rekken med alle gode skuespillere er jo lang. Kan ikke huske noe av det når dette skjedde, overrasket over at dette var en så stor greie i Fox News og at det gjaldt så mange - men burde vel ikke bli overrasket når det gjelder sleske ledere høyt oppe i diverse store companies...

 
Parasite
Jeg må bare henge meg med på toget, dette var en jævlig bra film!
En herlig blanding av drama og spenning med en liten porsjon svart humor. Strålende skrevet manus, solide skuespillerprestasjoner og en hel haug med overraskelser.
Dette var den beste asiatiske filmen jeg har sett, tilogmed bedre enn Oldboy, uten sammenligning forøvrig.

Rett og slett en film å bli glad i, som man får lyst til å sette på en gang til med en gang rulleteksten kom. Den fortjener alle prisene den fikk.
Mitt noe sene nyttårsforsett er å bli strengere i min bedømming, men her var det jaggu ikke mye å trekke.
Mesterverk.
10/10
 
Når man bare flyter rundt å ser alt man kommer over, finner man mye rart. Ofte mer facinerende enn genialt, men som forsatt gir inntrykk man ikke vanligvis hadde fått. Her er noe av det jeg har sett det siste døgnet. Alt fra propaganda fra feil side til komedie før Chaplin var en ting.


Není stále zamraceno [It's Not Always Cloudy] (1950, Vojtech Jasný & Karel Kachyna)
--- Begge regissørene gjorde sin debut her. Ikke rart, for dette var filmen de leverte til eksamen ved FAMU film skole i Praha. Begge kom til å lage film de neste 50 åra. Vet ingenting om dem, men kommer vel til å oppleve mer fra disse to i åra som kommer. Når det gjelder denne filmen, er det en dokumentar om hvordan livet var etter Nazi okkupasjonen. Og moderne traktorer dukker opp. Klassisk symbolikk for Kommunismen som hadde tatt over Tsjekkoslovakia etter Nazismen. Litt interessant for å se hvordan propagandaen levde på den tiden. 4/10


Chocolate to heitai [Chocolate and Soldiers] (1938, Takeshi Satô)

--- Kanskje en av de mest effektive av Japan's krigs propaganda filmer. Veldig søt og hyggelig film, som var hvordan de fikk sine egen til å bli med på landets ide om å erobre Asia. For menneskene her virker så glade og med et liv med mening. Ikke rart folk blir lurt. Hadde man ikke vist hva filmen representerer eller hvordan fremtiden ble, så gir den faktisk en fin og enkel opplevelse. 6/10


Rigadin est un fameux escrimeur [Rigadin is a Famous Fencer] (1912, Georges Monca) 4/10
Rigadin et la baguette magique [Whiffles and the Magic Wand] (1912, Georges Monca) 4/10

--- To korte komedier med Rigadin (aka Whiffles, aka Charles Prince). Hans stil var mere en hoved spøk, enn mange små gags. Begge leverer et greit poeng med en smule galgenhumor.


MV5BYTIyMjkyYTUtYmI4OC00Zjg5LWE1ZjAtOGU0MTYzY2RhNDE2XkEyXkFqcGdeQXVyMjI3MDczMjI@._V1_.jpg

Judaspengar [The Price of Betrayal] (1915, Victor Sjöström)
--- Dagens mest overraskende funn var en Svensk film fra legendariske Victor Sjöström! Stumfilm i 3 akter (eller 38 minutter). Der en mann blir drept og vi følger med på hva som skjer med han på rømmen. Som vanlig er det kvalitet på filmene hans, selv om stilen fra 1915 kan virke litt gammeldags i dag.

Ver ikke meningen å forstyrre. Bare et lite innblikk i min hverdag mens jeg prøver å bestemme meg om jeg skal se alle de nye Western filmene som har kommet det siste året (årlig mai tradisjon for meg), eller om jeg skal droppe lidelsen denne gang :geek:
 
Når jeg gjorde litt research til filmen så leste jeg at grunnen til at fugleangrepene skjedde var fordi Hitchcock ville gjøre et poeng med at menneskeheten var for dårlige til å beskytte naturen, noe som er litt fascinerende i seg selv.
7/10
Synes også denne var meget godt lagd for sin tid, men kanskje ikke helt på høyde med beste fra Hitchcock.
Det med at klimaet og dyrene påminner oss om vår negative innflytelse osv, mulig The Birds var en av de som virkelig satte i gang moder natur hevner seg type skrekkgenren som tok av for alvor på 70-tallet.

Alltids vært på vakt mot fugler, særlig de mer "uskyldige" som ser søte og koselige ut på avstand, men det glansbildet forandres med ett når en har dem nesten oppi fleisen.

Vanvittig mye potensielle bæsjefeller rundt i Oslo, med fugler sittende klare for å trøkke i vei over nesten hver bidige lyktestolpe.

Advarselen er lett synlig under, da med små fjell av fuglemøkk. En eller annen "heldig" fotgjenger vil nok vinne i det lotteriet om å få en solid dose med fugleskit i hodet, og ser alltids an om det sitter en smånervøs due, måke eller skjære ovenpå.
 
Prøvde meg på en tidligere usett Hammer Studio skrekkfilm via The Brides of Dracula (1960) i går kveld.
Kan vel ikke si det ble noen stor opplevelse, der tross av at Terence Fisher og Peter Cushing er involvert, fremstår det som en ganske tam affære uten Christopher Lees tilstedeværelse. Antar han ikke alltids kunne stille opp som mørkets fyrste, men i det minste fikk man noen flotte og barmfagre skjønnheter og Cushing forsøkte nå å redde det hele inn som Van Helsing.

5,5/10
 
Kingdom of the Planet of the Apes (kino) - rating 7/10.
Vel, dette var en ny opplevelse, så filmen rett etter jobb og var den ENESTE i kinosalen :LOL:

Jeg hadde virkelig lyst til at denne skulle komme veldig høyt opp ratingen, men den gjorde dessverre ikke det. Jeg ble sittende å savne "stemningen" fra de 3 foregående filmene. Vi er jo noen generasjoner frem i tid her, men det føltes som det manglet fortsatt endel backstory fra Ceasars tid til her vi var nå.
F.eks hvordan det hadde seg at mennesket Mae med intelligens og taleevne hadde overlevd i mange generasjoner skjult for apene, at det fantes flere som var organisert i siloer osv - det ble liksom ikke forklart på noe som helst måte, rett og slett litt for lettvint at det bare hadde seg slik. Eller hva som skjedde etter Ceasar døde, hvorfor ingen klar leder stod frem og apene bare spredte seg til ulike klaner som hadde null snøring om hvem Ceasar var osv.
Ellers var jo filmen tettpacket med action, man brydde seg om de ulike apene og cgi er on point som de andre filmene. Slutten var tydelig på at de legger opp til flere filmer fremover, men leste at det kom ann på mottagelsen av denne filmen.

 
Hadde et hyggelig gjensyn med :

dkXgJoa.jpeg


Orca fra 1977.

En av mange filmer som prøvde å ri på Jaws bølgen. Men gikk vel ikke en gang med overskudd.

Synes filmen fungerer greit - hevnhistorien mellom monster og menneske er litt mer kompleks enn man pleier å se.

Richard Harris er solid - som vanlig. Moro å se Will Sampson, kjent fra Gjøkeredet. Bo Dereks debut kinofilm.

Effektene ser ganske labre ut 😄 - men utenom det var det flott bilde på blu rayen.
 
MV5BMDBhM2UwNTgtZjI3My00NTQ4LTg0MzQtM2VkYzZkNmQxNzk1XkEyXkFqcGdeQXVyMTk0NTY2ODQ@._V1_.jpg


Oegye+in 2bu [Alienoid: The Return to the Future] (2024, Dong-hoon Choi)
--- Denne her, akkurat som den første Alienoid filmen fra 2022, er underholdene. Koreansk sci-fi action som blander sammen forskjellige epoker med aliens og crazy action for en mish-mash av rotete moro. De prøver muligens å putte for mye inn i det hele, men det er en livelig suppe man får levert. Burde få med seg den første filmen før man fortsetter med denne. 7/10


cf7160795a224c0550adc967c9fc346c14e3f411-1240x1754.jpg


Konvoi [The Arctic Convoy] (2023, Henrik Martin Dahlsbakken)
--- Nok en Norsk historie fra 2. verdenskrig. Vi har blitt flinke til å levere filmer fra den perioden, men det begynner å bli litt tynt med historier og fortelle, noe som blir tydelig her. Bringer deg fint og nært inn i det som skjer. Gode action scener, men samtidig en snev av sparsomlighet, både i form av story og produksjon. Man har sett mye av det samme, ja, siden 2. verdendkrig, så den bringer ikke akkurat noe nytt. 5/10


Gekimetsu no uta [Song of Destruction] (1945, Yasushi Sasaki)

--- Andre dag på rad med Japansk krigs propaganda! Denne kom mot slutten av 2. verdenskrig, og var skralle greier. Hele plottet er for å promotere den nye sangen om hvordan de skal knuse USA og England. Og selv ikke sangen er noe å skryte av. Men det skal de ha, de var store i kjeften helt mot slutten. 3/10


Parisette (1921, Louis Feuillade)

--- Dagens store påkjenning var den nesten 7-timer lange kino serien (12-episoder) fra Louis Feuillade, en av de største Franske regissørene i stumfilmens tid. Det var heletiden et drag av alvorlighet over det hele, og dermed krever veldig mye av den som ser på. Men det er et godt forsøk på et komplex og seriøst drama. 6/10


Med kongeparret i Grønland (1952, Gunnar Wangel)
--- Og dagens tørre historie time er da det Danske kongeparret besøkte Grønland i 1952. Ikke så mye lyd, men turen blir dokumentert med en time fylt med fine fargebilder og man får et godt inntrykk hvordan livet var der. Dette ble filmet under sommeren, men så forsatt kjølig ut. 4/10


Det var nok en dag full av film av ganske variert innhold.
 
Så enda en Jaws kopi i går:

BNlwakI.jpeg


Paranha (1978) - Roger Corman film.

Underholdende tøysefilm 😄 .

Keenan Wynn er med i både Orca & Piranha -
og blir spist av fisk/hval omtrent like tidlig i begge filmene.

Her fra Orca:

RcVSpIP.jpeg


Ikke særlig bra bilde på HD utgaven jeg handlet på Apple, leser at det finnes en ny 4k som skal være mye bedre.
 
Sist redigert:

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp